1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 9:16
No menu items!

Judecătoarea Gabriela Bârsan, audiată la DNA

spot_img

Judecătoarea instanței supreme, Gabriela Bârsan, soția magistratului român de la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, Corneliu Bârsan, s-a prezentat, vineri, la sediul Direcției Naționale Anticorupție.

Gabriela Victoria Bârsan este urmărită penal de procurorii anticorupţie de peste un an de zile, sub acuzația de trafic de influență. În același dosar, procurorii le anchetează și pe Iuliana Pușoiu, judecător la ÎCCJ și pe avocata Claudia Gherbovan Silinescu, dar şi pe omul de afaceri Gabriel Chiriac.
Potrivit anchetei, în perioada mai 2010 – mai 2011, cele două judecătoare ar fi primit, în mod repetat, de la Claudia Gherbovan Silinescu şi Chiriac Gabriel, diferite foloase reprezentând bijuterii, contravaloarea unor bilete de avion şi plata cazării pentru diferite deplasări în străinătate, suportarea cheltuielilor ocazionate de organizarea unor petreceri la restaurant şi asigurarea folosinţei gratuite a unui apartament situat în Paris, în schimbul facilitării soluţionării favorabile a unor dosare aflate pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia de contencios administrativ şi fiscal, unde cele două judecătoare își desfășoară activitatea.
Cadourile ar fi fost transmise prin avocată, apărătoarea omului de afaceri în procesele de la instanța supremă. Silinescu este prietenă şi fostă colega de instanţă cu judecătoarele Bârsan şi Pușoiu.