4.4 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 12:07
No menu items!

Judecătoarea Carmen Mladen condamnată la trei ani şi şase luni cu suspendare

spot_img

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis condamnarea judecătoarei Carmen Mladen de la Curtea de Apel Craiova, la trei ani şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru şantaj. Pentru aceleași acuzații a fost condamnat şi Ionel Stoian, la doi ani de închisoare cu suspendare.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Judecătoarea, împreună cu Ionel Stoian au fost arestaţi în 14 iunie de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti, care au emis mandate de arestare pentru 29 de zile pe numele lor, după ce judecătoarea Carmen Mladen a fost surprinsă în flagrant, în zona Gării de Nord, în timp ce primea 5.000 de euro de la Matei Catrinoiu, lichidator judiciar şi candidatul PNŢCD la conducerea CJ Gorj, care a denunţat-o pentru şantaj.

În urma cercetărilor, procurorii DNA au stabilit că, în perioada 28 mai – 12 iunie, Carmen Mladen şi Ionel Stoian l-au constrâns, în mod repetat, pe Catrinoiu să le dea bani, sub ameninţarea că vor face publice fotografii din care ar fi reieşit relaţia extraconjugală pe care politicianul ar fi avut-o cu judecătoarea.

Având în vedere calitatea de magistrat a judecătoarei Elena Carmen Mladen, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat măsura reţinerii şi a arestării preventive a acesteia. De asemenea, în 22 iunie Secţia pentru judecători a CSM a decis suspendarea din funcţie a judecătoarei.