9 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 12:46
No menu items!

Judecătoarea care l-a eliberat pe fostul ofițer de Securitate Dragoș Diaconescu, arestată pentru șpăgi de peste 1.000.000 de euro UPDATE

spot_img

  • UPDATE

Judecătoarea Veronica Cîrstoiu şi fiul acesteia au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

  • UPDATE

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a avizat vineri după-amiază reținerea și arestarea judecătoarei Veronica Cîrstoiu de la Curtea de Apel București. Magistratul s-a prezentat vineri, puțin după ora 17.30, la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA), unde îi vor fi prezentate acuzațiile care i se aduc.

Judecătoarea Veronica Cîrstoiu de la Curtea de Apel București (CAB) – magistrat care a decis pe 13 martie eliberarea din arest a fostului ofițer de Securitate Dragoș Diaconescu, pus sub acuzare în dosarul bancherilor – este anchetată de procurorii DNA pentru că ar fi primită mită peste 1.000.000 de euro.

Dragoș Diaconescu este cel care apare la o recepție, de Ziua Națională, la Palatul Cotroceni, și care a fost eliberat, după ce fiica sa s-a plâns într-o scrisoare adresată Administrației Prezidențiale. Fiica sa, Alice Diaconescu l-a avut naș de cununie pe unul dintre membrii grupului Golden Blitz, Dan Besciu.

De altfel, DNA a cerut vineri avizul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pentru reținerea și arestarea judecătoarei Cîrstoiu, sub acuzațiile de luare de mită și complicitate la trafic de influență. În același dosar a fost reținut, în flagrant, fiul magistratului, Florin Cergan, pentru complicitate la trafic de influență.

Într-un comunicat remis vineri, DNA lasă să se înțeleagă că judecătoarea și fiul ei nu sunt singurii vizați în cadrul anchetei. “Din Rezoluția de începere a urmăririi penale întocmite de procurori rezultă că persoane interesate în soluționarea favorabilă a unor dosare penale, aflate pe rolul instanțelor de judecată, prin intermediar, au remis, în mai multe tranșe, sume de bani în cuantum de peste 1.000.000 euro în scopul obținerii unor soluții favorabile în cauze penale”, se arată în comunicatul DNA.

“În seara de 8 august 2013, una din tranșele de bani, în cuantum de 50.000 euro, a fost primită de Cergan Florin pentru a o remite mamei sale Cîrstoiu Veronica. Aceasta, la rândul său, potrivit înțelegerii cu persoanele implicate și interesate, urma să transmită această tranșă unuia dintre judecătorii învestiți cu judecarea uneia dintre cauzele respective”, mai arată anchetatorii.

Fiul Veronicăi Cîrstoiu a fost reținut în flagrant și urmează să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

Raluca Dan