7 C
București
joi, 27 ianuarie 2022 - 19:23
No menu items!

Jucătoarea de 17 ani care a învins-o pe Simona Halep s-a dus să-și facă lecțiile pentru școală după victoria la Roland Garros

spot_img

Amanda Anisimova, americanca cu origini rusești de pe locul 51 WTA a luat prin suprindere lumea tenisului după ce a eliminat-o pe Simona Halep în sferturi şi s-a calificat în semifinalele de la Roland Garros 

“În timp ce adversarele Amandei de la Openul Francez au mers în camerele lor pentru a se relaxa după meciuri, Anisimova s-a îndreptat spre hotelul ei din Paris pentru a-şi face temele”, notează jurnaliştii de la New York Times. Amanda are 17 ani și se pregătește să își dea examenele pentru diploma de finalizare a studiilor de liceu.

Anisimova a părut sigură pe ea în timpul confruntării cu Halep, dar la final, americanca a recunoscut că nu i-a fost deloc uşor să-şi ţină emoţiile în frâu.

“Încercam din răsputeri să nu mă gândesc că am avantaj! Ştiam că atunci când joci cu Simona, meciul se poate întoarce foarte repede! Poţi conduce cu 6-0, 5-0, iar ea să câştige oricum meciul. Asta pentru că e o campioană! Deci am încercat să joc perfect pentru că de asta aveam nevoie pentru a câştiga astăzi”, a declarat Anisimova după meci.

Simona Halep, locul 3 WTA, deţinătoarea trofeului şi de alte două ori finalistă, a fost eliminată în sferturile de finală ale French Open, după ce a fost învinsă cu scorul de 6-2, 6-4, în 68 de minute, de americanca Amanda Anisimova, 17 ani, locul 51 WTA. Simona Halep va coborî pe locul 8 WTA, iar jucătoarea americană va evolua în penultimul act cu australianca Ashleigh Barty, aflată acum pe locul 8 WTA.

E. Stan