22.7 C
București
marți, 3 octombrie 2023 - 14:34
No menu items!

Jucătorii pe energie din România își consolidează pozițiile: Emon Electric intră în Monsson Group

spot_img

eolieneeee

Distribuitorul de electricitate Emon Electric a devenit, de la începutul lunii mai, membră a Monsson Group, care devine astfel lider în domeniul ingineriei și serviciilor EPC pentru Energie, Industrie, Tracțiune Electrică și Infrastructură de Comunicații. Afilierea s-a produs prin achiziția pachetului majoritar de acțiuni la Emon Electric.

 ”Compania Emon Electric, lider regional de produse, servicii și proiecte la cheie, activând în sectoarele Transport și Distribuție Energie Electrică, Industrie, Tracțiune Electrică și Infrastructura de Telecomunicații, devine începând cu luna mai a acestui an membră a Monsson Group prin achiziția pachetului majoritar de acțiuni”, se arată într-un comunicat al Monsson Group.

Aceasta este unul dintre cei mai importanți dezvoltatori de parcuri eoliene din România, cu peste 2,4 GW de proiecte în portofoliu. Împreună cu Emon Electric, Monson Group va avea peste 350 de angajați angrenați în proiectare, producție, instalare, operare, mentenanță și service.

Monsson Group a dezvoltat cel mai mare parc eolian onshore din Europa, de 600 MW, vândut celor de la CEZ. În 2014 Monsson Group continuă să fie lider al dezvoltatorilor de parcuri eoliene din UE, vânzând diferite capacități energetice către OMV-Petrom, Butan Gas, STEAG și CEZ. În acest moment, Monsson Group este lider pe piața de service și mentenanță pentru turbine eoliene din România.

Emon Electric a proiectat, executat, livrat și pus în funcțiune sistemul electric de tracțiune pentru proiectul de TRAM Athens Jocurile Olimpice din 2004, precum și extinderea Liniei 2 de Metrou din capitala Greciei (Anthoupoli – Peristeri / Attiko Metro Athena). Emon a realizat și stația electrică de transformare 400/110 kV 3×250 MVA Tariverde și alte proiecte importante în sectorul T&D, Industrial și de Tracțiune Electrică în Romania și în UE.

C.C.