25.2 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 18:06
No menu items!

Jucăriile incluse în meniurile fast-food pentru copii ar putea fi interzise în New York

spot_img

Democratul Ben Kallos a introdus în dezbatere o propunere legislativă prin care doreşte interzicerea, în New York, a jucăriilor şi a altor cadouri incluse în meniurile ce depăşesc 500 de calorii, destinate copiilor

copil

Un consilier municipal din New York a cerut joi, într-o încercare de a lupta contra obezităţii în rândul copiilor, interzicerea includerii de jucării în meniurile destinate micuţilor, din restaurantele fast-food, dacă mâncarea nu respectă anumite criterii nutriţionale, scrie AFP.

Democratul Ben Kallos a introdus în dezbatere o propunere legislativă prin care doreşte interzicerea, în New York, a jucăriilor şi a altor cadouri incluse în meniurile ce depăşesc 500 de calorii, destinate copiilor.

Consilierul propune, de asemenea, ca aceste meniuri să conţină mai puţin de 600 de miligrame de sare, ca grăsimile să nu reprezinte mai mult de 35% din numărul total de calorii, iar zahărul să nu depăşească 10% din numărul de calorii. Proiectul de hotărâre vizează şi includerea în meniurile pentru copii a unei porţii de fructe şi legume şi limitarea caloriilor băuturilor asociate acestor mese la 150.

Restaurantele care vor încălca noile prevederi vor fi amendate cu 200 până la 500 de dolari la prima abatere, cuantumul amenzilor urmând să crească dacă legea este încălcată în mod repetat.

D.M.