7.7 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 22:24
No menu items!

Johannes Hahn: UE nu va mai accepta irosirea fondurilor dedicate proiectelor regionale

spot_img

Johannes Hahn: UE nu va mai accepta irosirea fondurilor dedicate proiectelor regionale

Comisarul european pentru politică regională  a afirmat, marți, că miliarde de euro din banii contribuabililor europeni au fost cheltuite în trecut fără o strategie clară și standarde fixe, relatează site-ul EUObserver.

Johannes Hahn a dat asigurări, într-un interviu pentru EUObserver, că vor exista „inițiative de măsurare a rezultatelor și vor fi stabilite noi condiții” privind modul în care vor fi cheltuite cele 325 de miliarde de euro din fonduri regionale în următorii șapte ani.

Privind în urmă la perioada 2007-2013 și la un buget de 347 de miliarde de euro, „nu aș spune că anii trecuți au fost marcați de risipă, dar a existat uneori o lipsă de strategie”, a precizat Hahn, adăugând că „Această situație nu va mai fi acceptabilă”.

Totodată el a subliniat că Uniunea Europeană este dotată cu „indicatori de performanță pentru politica de coeziune” încă din anii ’90 și se impune o „reformă radical” la acest capitol.

„Mii de indicatori erau folosiți, dar nu puteau fi comparați între diferitele state membre și uneori nu erau aliniați cu obiectivele programelor”, a explicat responsabilul, completând că „Atenția era axată mai degrabă pe absorbția fondurilor decât pe impactul actual al acestora”.

C.A.