31.8 C
București
duminică, 3 iulie 2022 - 20:55
No menu items!

Biden vizitează taberele de refugiați din Polonia. Avionul care-l ducea acolo și pe președintele Poloniei, aterizare de urgență

spot_img

Avionului preşedintelui SUA Joe Biden a aterizat vineri la Rzeszow, la 100 km de frontiera ucraineană, relatează AFP și Agerpres. În primele ore ale vizitei sale de două zile în Polonia, Biden se întâlnește cu militarii americani staţionaţi în acest oraş și va face o vizită într-un centru de primire a refugiaților ucraineni. La aceste întâlniri, Biden ar fi trebuit să fie însoțit de președintele polonez, Andrzej Duda, dar avionul acestuia s-a întors din drum și a aterizat de urgență la Varșovia din cauza unor probleme tehnice. 

Liderul de la Casa Albă va merge și el apoi la Varşovia.

Potrivit agenției de presă de stat poloneze PAP, citată de BBC, avionul care îl transporta pe președintele polonez Andrzej Duda pentru a se întâlni cu omologul său american Joe Biden a trebuit să se întoarcă și a aterizat de urgență la Varșovia, relatează agenția de presă de stat poloneză PAP, potrivit BBC.

Duda nu a fost în niciun pericol, transmite Reuters, citându-l pe șeful de cabinet al președintelui.

Relatările presei poloneze spun că avionul președintelui a trebuit să se întoarcă pe aeroportul din Varșovia la scurt timp după decolare din cauza unei probleme tehnice.

Duda trebuia să se afle pe aeroportul Rzeszow din sud-estul Poloniei pentru a-l întâlni pe Biden și a-l informa despre situația de la granița cu Ucraina.

În cadrul turneului său european, Joe Biden a participat joi, la Bruxelles, la trei summituri succesive, ale NATO, G7 şi Consiliului European, în contextul războiului din Ucraina şi cu scopul declarat de a coordona poziţia aliaţilor.

Raluca Dan