6.1 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 20:48
No menu items!

Joe Biden l-a sunat din nou pe Traian Băsescu. Care a fost tema discuțiilor

spot_img

Basescu_Biden

Vicepreşedintele american Joe Biden a vorbit din nou la telefon cu preşedintele român Traian Băsescu, de această dată despre tensiunile din Ucraina, a anunţat luni Biroul vicepreşedintului american, într-un comunicat de presă. Acesta este al doilea telefon oficial pe care Biden i-l dă lui Băsescu în interval de o lună.

Potrivit comunicatului de presă, cei doi au discutat despre “viitorii paşi în vederea susţinerii Ucrainei, inclusiv prin misiunea de monitorizarea OSCE, dar şi despre nevoia intensificării sancţiunilor vizând Rusia, în cazul în care continuă direcţia actuală“.

Biroul viceprepreședintelui SUA precizează că Biden a reafirmat “angajamentul nostru ferm faţă de articolul 5 din Tratatul Nord-Atlantic şi acordul cu privire la efectuarea unor paşi suplimentari în vederea consolidării apărării noastre colective (în cadrul) Alianţei Nord-Atlantice“.

Biden a discutat la telefon cu Traian Băsescu și la mijlocul lui februarie când şi-aexprimat aprecierea faţă de contribuţiile continue ale Romaniei în cadrul misiunilor NATO“.

R.D.