9.5 C
București
sâmbătă, 2 decembrie 2023 - 23:42
No menu items!

Joe Biden a ales o lesbiană de culoare ca purtător de cuvânt al Casei Albe

spot_img

Premieră la Casa Albă! Președintele Joe Biden a ales ca purtător de cuvânt o lesbiancă declarată, de culoare. Karine Jean-Pierre o va înlocui, din data de 13 mai, pe Jen Psaki. care s-a retras din această funcție.

Karina Jean-Pierre a fost adjunctul purtătorului de cuvânt al Casei Albe. Potrivit unui comunicat al administrației americane, Joe Biden a lăudat „experienţa, talentul şi onestitatea” viitoarei sale purtătoare de cuvânt, notează AFP.

„Va fi prima femeie de culoare LGBTQ+ declarată” în acest post, a scris pe Twitter, la rândul ei, Jen Psaki care a făcut cunoscut încă de la început că va preda ştafeta, adăugând: „Ea va da voce multor persoane şi le va permite multora să aibă vise mari”.

Potrivit presei americane, purtătoarea de cuvânt în funcţie se va alătura canalului MSNBC, de orientare progresistă.
 
Karine Jean-Pierre are 44 de ani și trăieşte împreună cu o jurnalistă de la CNN, cu care are o fiică. Născută în Martinica din părinţi haitieni care au emigrat apoi în Statele Unite,deși tatăl său a lucrat ca șofer de taxi și mama ca îngrijitoare la domiciliu, Karine a reușit să fie absolventă a prestigioasei Universități Columbia. Ea a lucrat apoi la cele două campanii ale lui Barack Obama (2008 şi 2012), apoi la cea a lui Joe Biden în 2020, înainte de a se alătura echipei sale la Casa Albă.