7.8 C
București
luni, 4 martie 2024 - 0:42
No menu items!

Jocurile Olimpice: Echipa de fotbal a României, în a patra grupă valorică

spot_img

România va face parte din a patra urnă valorică, alături de Franţa, Australia şi Arabia Saudită, la tragerea la sorţi a grupelor turneului olimpic masculin de fotbal, care va avea loc miercuri la Zurich.

Din prima urnă valorică fac parte Brazilia, campioana olimpică en-titre, Argentina, campioana olimpică din 2004 şi 2008, echipa gazdă Japonia şi Coreea de Sud.

În urma a doua au fost repartizate Germania, Mexicul, Spania şi Hondurasul, în timp ce urna a treia este compusă din Africa de Sud, Noua Zeelandă, Coasta de Fildeș şi Egipt.

Conform criteriilor FIFA, această distribuire s-a făcut conform punctelor obţinute la ultimele cinci turnee olimpice de fotbal (trei puncte pentru victorie, un punct pentru remiză şi zero pentru înfrângere) şi s-au luat în considerare (cu cinci puncte) selecţionatele care au câştigat turneul de calificare din confederaţiile lor.

Meciul de deschidere al turneului masculin se va juca pe 22 iulie, iar finala se va disputa pe 7 august la Yokohama. Ediția 2020 a Jocurilor Olimpice, organizate de Tokyo, are loc în 2021, din cauza pandemiei.