17.2 C
București
joi, 28 septembrie 2023 - 7:33
No menu items!

Jill Biden vine în România. Prima doamnă a SUA se va întâlni cu refugiații ucraineni

spot_img

Jill Biden va vizita România și Slovacia în perioada 5-9 mai pentru a se întâlni cu membri ai serviciilor americane și personal din ambasade, părinți și copii ucraineni refugiați, lucrători umanitari și profesori, a anunțat, luni, biroul său, potrivit Reuters.

Prima doamnă va pleca joi de la Washington spre România, oprindu-se mai întâi la baza aeriană Mihail Kogălniceanu, unde se va întâlni cu membri ai armatei, înainte de a se îndrepta sâmbătă spre capitala București, anunță CNN.

La București, soția președintelui Joe Biden va avea întâlniri cu membri ai Guvernului român, precum și cu lucrători din domeniul ajutorului umanitar.

Jill Biden, profesor la un colegiu comunitar, va petrece, de asemenea, un timp la București cu educatori care ajută la predarea copiilor ucraineni strămutați și îi ajută la școlarizarea lor, pe măsură ce se adaptează la noul lor mediu.

Călătoria include, de asemenea, opriri în orașele slovace Bratislava, Kosice și Vysne Nemecke, unde Biden se va întâlni cu oficiali guvernamentali, refugiați și lucrători umanitari, a precizat biroul său.

După Polonia, România a cunoscut cel mai mare aflux de refugiați ucraineni, unde sute de mii de oameni au trecut granița în țară, de la începutul războiului, remarcă CNN. Potrivit Poliției de frontieră, până sâmbătă, 30 aprilie, la nivel naţional, au intrat în România 828.873 cetăţeni ucraineni.

                                                                                                                   Adina Silav