Jihadiștii au ocupat cartierul general al forțelor kurde din Kobane

Mistura: „Orașul Kobane este literalmente înconjurat”

 jihadisti

 

Jihadiștii au ocupat vineri cartierul general al forțelor kurde din Kobane, oraș sirian kurd la frontiera cu Turcia aflat de mai multe săptămâni sub asediul combatanților grupării radicale Statul Islamic, a anunțat vineri Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), potrivit AFP.

„Jihadiștii au preluat controlul asupra perimetrului de securitate din Kobane”, care cuprinde complexul militar al Unității de Protecție a Poporului (YPG, principala miliție kurdă siriană), baza Asayesh (forțele de securitate kurde) și sediul Consiliului Local al orașului, a precizat organizația nonguvernamentală menționată.

Emisarul special al Națiunilor Unite pentru Siria, Staffan de Mistura, a avertizat că, în cazul în care orașul Kobane va cădea în mâinile Statului Islamic, jihadiștii vor deține controlul a 400 din cei 900 de kilometri de frontieră dintre cele două state.

„Orașul Kobane este literalmente înconjurat”, a afirmat Mistura, precizând că, potrivit datelor ONU, a rămas doar un punct de intrate și ieșire pe care milițiile kurde îl controlează pentru a evita căderea în totalitate a orașului în mâinile jihadiștilor.

C.A.

NICIUN COMENTARIU