9 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 22:57
No menu items!

Jianu: România se promovează ca o destinație turistică sigură, în contextul geopolitic actual

spot_img

Conflictul din Ucraina și tragedia aviatică recentă pun la încercare industria turismului

jianu_florin

Florin Jianu, ministrul delegat pentru IMM-uri şi Turism, a declarat că Departamentul pe care îl conduce face o campanie pentru promovarea României ca o destinaţie turistică sigură în contextul geopolitic actual, marcat de conflictul din Ucraina.

”Nu există sentimentul că România este o destinaţie nesigură, dar dacă ne uităm la pieţe din Statele Unite, din China, pieţe îndepărtate pentru care Europa reprezintă o regiune ca atare, în contextul a ceea ce se întâmplă în Ucraina, noi trebuie să ne poziţionăm foarte puternic. Trebuie să spunem un cuvânt, să avem o voce puternică în zonă şi trebuie să ne jucăm o carte câştigătoare. E un context bun, datele statistice arată acest lucru, organisme internaţionale aleg România pentru a organiza evenimente, iar ceea ce facem noi astăzi este să potenţăm ceea ce deja în România avem ca şi ofertă”, a spus Jianu, într-o conferință de presă la Suceava, potrivit Mediafax.

Datele arată că România se situează între primele zece ţări europene după creşterea a numărului de turişti, fiind pe locul patru în privința creșterii numărului de turişti din China şi în primele zece locuri în privința creşterii numărului de turiști din SUA, Olanda, Marea Britanie, Franţa sau Italia.

”Pentru a aplica sintagma România – destinaţie sigură vom avea evenimente în Bucovina”, a afirmat Jianu. Primele acțiuni de promovare se îndreaptă spre piața Republicii Moldova, prin infotrip-uri cu jurnaliști și oameni de decizie.

Operatorii din turism se tem că doborârea unui avion malaezian în Ucraina va avea efecte grave asupra turismului, în condițiile în care turiștii de pe alte continente percep Estul Europei ca pe o zonă afectată de conflicte.

S.Z.