1.6 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 13:01
No menu items!

Jean Pădureanu are nevoie de însoțitor permanent

spot_img

Padureanu Jean_SZ

Jean Pădureanu rămâne la Spitalul Penitenciarului Jilava, după ce Tribunalului Ilfov a decis amânarea judecării întreruperii executării pedepsei. Urm[torul termen dat de instanță azi este 22 mai.

Fostul preşedinte al clubului de fotbal Gloria Bistriţa trebuia să se prezinte astăzi la tribunal, cu expertiza medico-legală, de la INML, însă avocatul său a solicitat să îi fie asigurat un însoţitor permanent pentru deplasări. Această cerere i-a fost respinsă de judecător, pe motiv că ar trebui să stea în grija medicilor de la Spitalul Penitenciarului Jilava.

Avocatul lui Jean Pădureanu, Ioan Cazacu a declarat că boala Alzheimer de care suferă clinetul său se agravează de la zi la zi, el uitând lucruri elementare. De aceea ar avea nevoie de un însoţitor permanent.

 Apărătorul a depus în 19 martie, la Tribunalul Ilfov, cererea de întrerupere a executării pedepsei primite de fostul preşedinte al Gloriei Bistriţa, în dosarul Transferurilor din fotbal. A doua zi, instanţa a dispus efectuarea unei expertize medico-legale, la INML.

Potrivit noului Cod de procedură penală, executarea pedepsei închisorii sau a detenţiunii pe viaţă poate fi întreruptă dacă se constată, pe baza unei expertize medico-legale, că persoana condamnată suferă de o boală care nu poate fi tratată în reţeaua sanitară a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi care face imposibilă executarea imediată a pedepsei, dacă specificul bolii nu permite tratarea acesteia cu asigurarea pazei permanente în reţeaua sanitară a Ministerului Sănătăţii şi dacă instanţa apreciază că amânarea executării şi lăsarea în libertate nu prezintă un pericol pentru ordinea publică. În această situaţie, executarea pedepsei se amână pentru o durată determinată.

Jean Pădureanu a fost condamnat definitiv la 3 ani şi patru luni de închisoare cu executare în dosarul Transferuri în fotbal.

G.T.