1.6 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 10:43
No menu items!

Jean-Claude Juncker începe marţi discuţiile cu candidaţii pentru postul de comisar

spot_img

Anunțul a fost făcut luni de purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Natasha Bertaud, care a refuzat să spună cu cine se vor purta discuțiile din partea României

Jean-Claude-Juncker

Jean-Claude Juncker începe marţi discuţii cu candidaţii pentru postul de comisar, urmând ca din Slovenia, care a propus trei nume, să o audieze pe Alenka Bratusek, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Natasha Bertaud. Aceasta nu a dorit să spună cu cine va discuta preşedintele CE din partea României.

Începând de mâine (marţi – n.r.) domnul Juncker va începe discuţiile cu candidaţii pentru postul de comisar. În acest moment nu putem spune când se va încheia acest proces întrucât încă ne lipseşte un candidat.

Natasha Bertaud
purtător de cuvânt, Comisia Europeană

Purtătorul de cuvânt al CE a precizat că Belgia este ţara care nu a trimis la Bruxelles nicio propunere.

Întrebată cum se va proceda în cazul Sloveniei, care a propus trei candidaţi, şi al României, care a venit cu două propuneri, Bertaud a precizat că din partea Sloveniei va fi audiat actualul premier, Alenka Bratusek.

La insistenţele jurnaliştilor care au dorit să ştie cine va fi audiat din partea României, purtătorul de cuvânt al CE a spus doar că nu dorește să comenteze.

R.D.