9.4 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 21:12
No menu items!

Japonia: Trei persoane au murit și 1.200 au fost spitalizate din cauza valului de căldură

spot_img

Temperatura a depășit vineri 35 de grade C la umbră în multe regiuni din arhipelag, atingând pe alocuri 39 de grade

japan-heatwave

Valul de căldură care afectează de săptămâna trecută Japonia a dus, numai în cursul zilei de vineri, la decesul a trei persoane și la spitalizarea a peste 1.200, din care circa 15 în stare gravă, arată datele oficiale difuzate de postul public TV NHK, preluat de AFP.

Temperatura a depășit vineri 35 de grade C la umbră în multe regiuni din arhipelag, atingând pe alocuri 39 de grade. Valul de căldură, neobișnuit pentru această perioadă a anului, s-a accentuat în ultimele zile. Peste 700 de persoane au primit îngrijiri joi, după alte sute în zilele precedente. Cifrele se referă doar la persoanele care au primit îngrijiri de la personalul din ambulanțe.

Săptămâna trecută, potrivit agenției pentru gestionarea dezastrelor, aproape 3.200 de persoane au fost spitalizate, dintre care trei au murit. Numărul morților se ridică la 14 de la începutul sezonului și continuă să crească. Aproape jumătate din cazurile care au necesitat asistență medicală au fost persoane de peste 65 de ani, categorie care înglobează un sfert din populația Japoniei.