3 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 2:53
No menu items!

Japonia revine cu un stand național la TIB 2013, pentru prima dată după zece ani

spot_img

 furukawa

Organizația Japoneză pentru Comerț Exterior – JETRO a anunțat prezența economiei Japoniei la Târgul Tehnic Internațional București – TIB, ediția 2013, pentru prima dată după zece ani.

Standul Japoniei se va axa pe soluții și echipamente pentru tratarea apei și modernizarea infrastructurii de conducte, fiind organizat sub coordonarea biroului JETRO Osaka, a autorităților locale din regiunea Osaka și a Asociației pentru Soluții în domeniul Apei și Mediului din Osaka (OWESA).

”Decizia de a reveni la TIB se bazează pe faptul că managementul apei este una dintre axele principale de dezvoltare, prin finanțare de la Uniunea Europeană, alături de transport, agricultură, resurse umane sau competitivitate. Situația infrastructurii din România impune investiții în acest domeniu. Analizele noastre au arătat că este timpul să venim mai aproape de consumatorul final din România”, a declarat Tasuku Furukawa, directorul general al JETRO București.

Cea mai mare parte a finanțării pentru promovarea la TIB este asigurată de autoritățile locale din Osaka. Cele cinci companii prezente la standul Japoniei sunt ICT, Taisei Kiko, Sekisui Chemical, Rex Industries și Kansai Automation, potrivit unui comunicat de presă.

Târgul Tehnic Internațional București va avea loc în perioada 16-19 octombrie, la Centrul Expozițional Romexpo.

”Regiunea Osaka are o geografie similară cu cea a României, cu munți, râuri și lacuri. În această regiune, au fost probleme mari cu inundațiile, însă au fost rezolvate prin utilizarea unor tehnologii moderne. Regiunea Osaka a dezvoltat această industrie a echipamentelor pentru managementul apei, care acum a devenit o oportunitate de export pentru Japonia. Companiile prezente la TIB au acumulat o îndelungată experiență în acest sector, dovedită prin rezultatele bune înregistrate în regiunea Osaka, motiv pentru care am ales să le promovăm și în Romania”, a mai afirmat Tasuku Furukawa.

JETRO (Japan External Trade Organization) este o organizație guvernamentală japoneză înființată în 1958, care are ca obiect de activitate promovarea comerțului și investițiilor reciproce dintre Japonia și restul lumii.

Vlad Bârleanu