9.5 C
București
duminică, 3 decembrie 2023 - 0:46
No menu items!

Japonia, îngrijorată de testele Rusiei cu rachete de croazieră în Marea Japoniei

spot_img

Tokyo şi-a ”transmis îngrijorările” Moscovei cu privire la testele cu rachete de croazieră efectuate de Rusia în Marea Japoniei, a declarat, vineri, ministrul japonez de Externe, Yoshimasa Hayashi, într-o conferinţă de presă, conform CNN.

Moscova este îndemnată ”să se abţină de la orice acţiuni care ar putea creşte tensiunile în Asia de Nord-Est” în lumina acestei situaţii, a spus Hayashi, şi a subliniat din nou că Japonia ”condamnă cu fermitate” agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, deoarece ”zdruncină bazele ordinii internaţionale”.

De asemenea, ministrul japonez al Apărării, Nobuo Kishi, a afirmat că Moscova ”are în vedere etalarea puterii în regiunea Orientului Îndepărtat” şi ”modernizarea puterii sale navale”.

Ministerul rus al Apărării a anunţat, joi, că două submarine din Flota Pacificului au testat cu succes rachete de croazieră de tip Kalibr dintr-o poziţie subacvatică în apele Mării Japoniei. Rachetele de croazieră au lovit cu succes un fals inamic şi peste 15 nave din flotă au luat parte la exerciţiu, a adăugat ministerul.

Lansările de test ale Rusiei au avut loc în timp ce nava americană USS Abraham Lincoln a forţei navale Carrier Strike Group desfăşoară operaţiuni bilaterale cu Forţa Maritimă de Autoapărare a Japoniei în Marea Japoniei.

                                                                                                                   Adina Silav