1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 9:17
No menu items!

Japonia a trimis în spaţiu o păpuşă Hello Kitty

spot_img

O vopsea specială a fost folosită pentru a o proteja pe Hello Kitty de razele ultraviolete, radiaţiile cosmice şi efectele nocive ale vidului spaţial

Hello Kitty

Japonia a trimis o păpuşă Hello Kitty pe orbita terestră, în cadrul unei misiuni prin care guvernul nipon doreşte să promoveze imaginea industriei high-tech japoneze şi să stimuleze creşterea economică a acestei ţări, notează Reuters.

Proiectul de a lansa în spaţiu celebra pisică albă cu fundă roşie fabricată de compania Sanrio este sprijinit de premierul japonez Shinzo Abe.

O pisică Hello Kitty, cu înălţimea de 4 centimetri, a fost plasată la bordul satelitului Hodoyoshi-3. Figurina a fost plasată lângă un hublou şi “priveşte” spre Terra, au precizat reprezentanţii companiei Sanrio în această săptămână. Cercetătorii niponi au folosit o vopsea specială pentru a o proteja pe Hello Kitty de razele ultraviolete, radiaţiile cosmice şi efectele nocive ale vidului spaţial.

Satelitul, care are dimensiunile unui coş de gunoi puţin mai mare, a fost conceput de cercetătorii japonezi în cadrul unui program de 40 de milioane de dolari finanţat de Ministerul educaţiei şi ştiinţelor din Japonia.

Scopul este acela de a convinge tot mai multe companii private să colaboreze cu producătorii de sateliţi, a spus Toshiki Tanaka, coordonatorul acestui proiect dezvoltat de Centrul pentru nano-sateliţi de la Universitatea din Tokyo.

Hello Kitty, care împlineşte 40 de ani de existenţă în 2014, este cel mai popular personaj creat de compania Sanrio. Celebra pisică a devenit un simbol al culturii japoneze “kawaii”, termen ce înseamnă “drăguţ”.

C.A.