16.1 C
București
luni, 27 mai 2024 - 1:09
No menu items!

Japonia a repornit un reactor nuclear pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo

spot_img

Japonia a reactivat unele centrale energetice, între care şi un reactor nuclear care nu a mai fost folosit de mult timp, pentru a evita o criză a electricităţii, în contextul creşterii temperaturilor şi a cererii pentru răcirea clădirilor, în special la Tokyo, unde vineri vor debuta Jocurile Olimpice, transmite Reuters.

Japonia vrea să evite reapariţia crizei de energie electrică suferită în timpul iernii, când companiile de energie au îndemnat clienţii să folosească raţional energia pentru a preveni întreruperile, mai ales în această perioadă, când este gazda Jocurilor Olimpice.

La începutul acestei luni, Kansai Electric Power a repornit un alt reactor, al cincilea care a fost repus în funcţie în Japonia din ianuarie, inclusiv o unitate veche de 44 de ani, care fusese închis de zece ani.

Japonia are nouă reactoare în funcţiune, cel mai mare număr de când dezastrul atomic de la Fukushima a dus la închiderea industriei nucleare japoneze.

O centrală pe gaz şi o centrală pe cărbune au fost, de asemenea, repornite înainte de termen.

Capacitatea crescută de generare a dat încredere Ministerului Industriei că aprovizionarea cu energie electrică va fi suficientă.

Ministerul industriei a avertizat în luna mai cu privire la riscul de producere a unor pene de energie electrică în timpul vârfului de cerere din timpul verii şi a cerut companiilor de utilităţi să asigure o capacitate adecvată de producţie şi stocuri de GNL.