3.1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 21:35
No menu items!

Jandarmul Anului, premiat de ministrul Gabriel Oprea

spot_img

jandarmerie_premiere

Plutonierul major Alexandru Petre Stan, de la Inspectoratul de Jandarmi Dâmbovița, care, la finele lunii februarie, a salvat o tânără de la viol, a fost desemnat Jandarmul Anului, joi, în cadrul ceremoniei care a marcat aniversarea a 164 de ani de la înfiinţarea primului regiment de jandarmi.

În cadrul evenimentului dedicat Zilei Jandarmeriei Române, viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, le-a transmis un mesaj de felicitare jandarmilor români din ţară, din misiunile internaţionale şi teatrele de operaţii: Am un respect deosebit pentru cei care îmbracă cu mândrie  uniforma militară şi servesc Patria – aici sau peste hotare. Am toată onoarea pentru veteranii acestei arme şi le mulţumesc pentru anii pe care i-au trudit într-o instituţie de forţă, aşa cum este Jandarmeria Română. Tuturor vă transmit un profund gând de preţuire şi recunoştinţă… Fiţi mândri de statutul dumneavoastră, faceţi onoare hainei militare pe care o purtaţi şi nu uitaţi niciodată că misiunea dumneavoastră se desfaşoară 24 de ore din 24, 7 zile din 7 în serviciul cetăţenilor”.

În acest context, viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea i-a acordat titlul onorific de „Jandarmul Anului” plutonierului major Alexandru Petre Stan din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa care, aflat în timpul liber, a intervenit la strigătele de ajutor ale unei minore agresată de un individ. Acesta intrase prin efracţie în casă, dar jandarmul a reuşit prinderea şi predarea agresorului către poliţie.

În cadrul ceremoniei, alţi patru subofiţeri jandarmi din Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dolj au fost înaintaţi în gradul următor, în mod excepţional, pentru curajul de care au dat dovadă în misiunea de salvare de la înec a doi copii de 6 şi, respectiv, 10 ani, căzuţi în apele îngheţate ale Lacului Filiaşi, judeţul Dolj.

Sunt convins că în fiecare zi, în orice colţ din ţară există camarazi de-ai dumneavoastră, la fel de merituoşi, pe care probabil nu o să-i cunoaştem niciodată, dar care la fel de justificat ar putea fi aici, în sală, alături de noi”, a declarat Gabriel Oprea.

“Cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române, prin ordin al viceprim-ministrului pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, 140 de ofiţeri jandarmi şi 356 de subofiţeri din întreaga ţară, au fost înaintaţi în grad, înaintea expirării stagiului minim. O distincţie aparte au primit din partea inspectorului general al Jandarmeriei Române, general maior dr. Mircea Olaru, opt jandarmi dislocaţi în cadrul misiunii internaţionale a NATO de asistenţă pentru securitate în Afganistan, aceştia fiind medaliaţi cu emblema de merit <<În slujba păcii>> – clasa a II-a, pentru contribuţia adusă la îndeplinirea obiectivelor misiunii şi implicarea activă în demersurile demarate de Alianţa Nord-Atlantică în promovarea stabilităţii şi securităţii în teatrul de operaţii”, precizează Ministerul Afacerilor Interne într-un comunicat de presă.

R.D.