4 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 3:52
No menu items!

Jandarmii vor asigura ordinea publică de Ziua Națională

spot_img

În cadrul manifestărilor dedicate Zilei Naţionale a României, de sâmbătă, peste 300 de jandarmi vor asigura protecţia participanţilor, ordinea şi liniştea publică din Capitală. Activitățile se vor desfășura în zona Arcului de Triumf, la Monumentul ”Eroilor militari români căzuţi la datorie” din faţa Palatului Naţional al Copiilor şi la Monumentul ”Ostaşului Necunoscut” din Parcul Carol I.

Potrivit unui comunicat al Jandarmeriei Bucureşti, sâmbătă, începând cu ora 08,00 va avea loc ceremonialul depunerilor de coroane la Monumentul ”Eroilor militari romani căzuţi la datorie” din faţa Palatului Naţional al Copiilor. La aceeaşi oră va avea loc ceremonialul depunerilor de coroane la Monumentul ”Ostaşului Necunoscut” din Parcul Carol I, iar începând cu ora 11,00, în zona Arcului de Triumf, vor avea loc manifestările dedicate Zilei Naţionale a României care se vor încheia cu o paradă militară.

Pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, Jandarmeria Bucureşti asigură ordinea şi liniştea publică în zonele de desfăşurare ale evenimentelor culturale, pe traseele de deplasare a publicului spre sau dinspre locurile de desfăşurare a activităţilor, în zona apropiată şi imediată de desfăşurare a activităţilor, intervenind în caz de nevoie în sprijinul dispozitivelor realizate de Poliţia Rutieră şi Poliţia de Siguranţă Publică.

Jandarmeria Capitalei recomandă celor care vor participa la manifestări să respecte indicaţiile forţelor de ordine şi să evite implicarea în conflicte de orice natură, iar în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială să solicite sprijin patrulelor de jandarmi. O.D.