1.3 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 3:29
No menu items!

Jandarmii au aplicat 26 de sancțiuni contravenționale pe timpul manifestărilor din Capitală

spot_img

jandarmi

Jandarmii au aplicat 26 de sancțiuni contravenționale pe timpul manifestărilor neautorizate care s-au desfășurat în Capitală până în prezent, potrivit unui comunicat de presă al Jandarmeriei Române.

Un număr de 23 de sancțiuni s-au aplicat pentru încălcarea art. 26, lit. a, d, e, din Legea 60/2001 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice (organizarea și participarea la adunări publice neautorizate, precum și pentru tulburarea ordinii publice) și trei sancțiuni contravenționale au fost date pentru fapte prevăzute de art. 3, pct. 15 și 31 din Legea 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială a ordinii și liniștii publice (consum de băuturi alcoolice pe timpul manifestărilor publice și refuzul unei persoane de a da relații pentru stabilirea identității sale).

Jandarmeria Română precizează că garantează dreptul la liberă exprimare a cetățenilor, dar face apel la respectarea legii pe timpul adunărilor publice, precum și la exprimarea convingerilor în spațiul public într-un mod pașnic, civilizat și legal.

Pentru respectarea prevederilor legale în vigoare, manifestările organizate în spațiul public trebuie declarate în prealabil și trebuie să se desfășoare în mod pașnic și civilizat, fără a afecta folosirea normală a drumurilor publice și fără a pune în pericol siguranța persoanelor sau a reprezentanților forțelor de ordine, precum și bunurile aparținând cetățenilor sau domeniului public, potrivit Jandarmeriei Române.

D.M.