10 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 2:08

Jamie Oliver, bucătarul dezbrăcat

spot_img

Jamie Oliver, bucătarul dezbrăcat

Născut în Clavering, Essex, Jamie Oliver este o vedetă din Anglia, care a scris o serie de cărți de bucate și este protagonistul unor serii de emisiuni celebre de televiziune.

Încă din copilărie, Jamie s-a familiarizat cu tehnicile și ustensilele folosite în bucătărie, tatăl său având un mic restaurant în Cambridge, Anglia. La vârsta de şaisprezece ani, Jamie și-a terminat studiile la Westminster Catering College şi a început să lucreze la River Cafe, în Londra, unde a rămas timp de trei ani.

Jamie a apărut pentru prima dată, în televiziune, într-un documentar despre River Cafe, a fost remarcat de o mare companie de televiziune și invitat să fie protagonistul primei serii din “Naked Chef”, care a avut un uriaș succes. În paralel cu emisiunea TV, care a fost redenumită “Oliver’s Twist”, Jamie a scris câteva cărți: “The Naked Chef”, “The Naked Chef Takes Off”, “Happy Days”, „Jamie’s Kitchen”, “La masă cu Jamie” și “Cu Jamie prin Italia” şi a editat revista “British GQ”.

În prezent, Oliver este colaborator la revista “Times” și are un editorial lunar în revista “Marie Claire”. Este căsătorit din anul 2000 cu fostul model Juliette Norton și au împreună patru copii: Poppy Honey, Daisy Boo, Petal Blossom Rainbow și Buddy Bear Maurice.

Roxana Mera

Articolul precedentCaisa mălăioasă
Articolul următorBeneficiile macului