30 C
București
marți, 16 august 2022 - 21:45
No menu items!

„Jaful secolului”: asistentul lui Cătălin Botezatu a trecut testul cu detectorul de minciuni UPDATE

spot_img

Petre Condrat a trecut testul cu detectorul de minciuniPetre Condrat, asistentul designerului Cătălin Botezatu, acuzat de tăinuire în cazul furtului de tablouri de la Muzeul Kunsthal din Rotterdam (Olanda), a trecut testul cu detectorul de minciuni.

Surse din poliție au precizat pentru Sursa Zilei că poligraful a arătat că Petre Condrat – acuzat că ar fi încercat să vândă unui om de afaceri două dintre cele mai valoroase tablouri furate, estimate la 60 de milioane de euro – a spus adevărul în declarațiile date procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT).

În schimb, doi dintre tinerii acuzați că au participat la ceea ce presa internațională a numit „Jaful secolului”, Radu Dogaru și Eugen Darie, au mințit la testul poligraf. Prin urmare, după testarea care a avut loc joi, Dogaru și Darie au dat noi declarații în fața anchetatorilor.

Criminaliştii Poliţiei Capitalei l-au testat luni şi pe Mihai Alexandru Bitu, cel de-al treilea suspect în cazul furtului tablourilor, acesta fiind scos din arest de o escortă a poliției.

UPDATE

Surse din poliție au precizat că și Mihai Alexandru Bitu a mințit la testul cu detectorul de minciuni. „Rezultatele au indicat faptul că acesta nu a spus adevărul atunci când a fost întrebat despre furtul celor şapte tablouri de la muzeul Kunsthal din Rotterdam”, au precizat sursele citate.

R.D.