10.1 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 17:22
No menu items!

JAF la o filială bancară din Braşov. O cutie de valori cu peste 200.000 de lei a fost furată. Reacția băncii. UPDATE

spot_img

Jaful a avut loc în noaptea de miercuri spre joi, în jurul 03.00, la o filială a Băncii Transilvania

politia

> UPDATE

Reprezentanţii Băncii Transilvania spun că în seiful furat, miercuri noapte, de la o sucursală din Braşov se aflau aproximativ 200.000 de lei, iar suma este aigurată, “neexistând riscuri de pierdere nici pentru clienţi, nici pentru bancă”.

Într-un comunicat transmis, joi, Banca Transilvania precizează că de la Agenţia Răcădău din Braşov, aflată pe strada Tâmpei nr. 8, a fost sustras un seif în care erau aproximativ 200.000 de lei.

Alarma s-a declanşat imediat, iar reprezentanţii companiei de pază cu care banca are contract au ajuns prompt la faţa locului. În prezent sunt în derulare procedurile specifice de investigare de către organele abilitate, pentru stabilirea persoanelor responsabile, iar Banca Transilvania acordă întregul suport în acest sens. Suma este asigurată, aşa încât nu sunt riscuri de pierdere nici pentru clienţi, nici pentru bancă“, mai spun reprezentanţii Băncii Transilvania.

Potrivit acestora, agenţia la care a avut loc incidentul corespunde cerinţelor Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, fiind dotată cu sisteme de supraveghere, având pază umană pe timpul zilei şi contract cu o firmă de pază, iar personalul este instruit.

Un jaf a avut loc, în noaptea de miercuri spre joi, la o sucursală bancară din cartierul Răcădău din Braşov, de unde a fost furată o cutie de valori în care se aflau peste 200.000 de lei.

Potrivit primelor informaţii furnizate de poliţişti, jaful a avut loc în noaptea de miercuri spre joi, în jurul 03.00, la o filială a Băncii Transilvania din cartierul Răcădău din municipiul Braşov.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Braşov, Liviu Naghi, a declarat că, potrivit imaginilor surprinse de camerele de luat vederi ale băncii, în unitatea bancară au intrat două persoane care au forţat uşa de acces.

Conform sursei citate, cei doi au desprins apoi cutia de valori şi au fugit, lăsând la locul faptei mai multe obiecte, printre care şi ranga cu care au acţionat. După ce au furat caseta de valori care cântăreşte aproximativ 50 de kilograme, cei doi atacatori au fugit din bancă, intervenţia acestora durând aproximativ 40 de secunde.

În aproximativ cinci minute de la declanşarea alarmei, la faţa locului a ajuns o echipă de la firma de pază cu care banca avea contract.

Liviu Naghi a precizat că anchetatorii urmează să verifice dacă respectiva cutie de valori era corespunzător fixată în podea.

Potrivit sursei citate, sucursala Băncii Transilvania, aflată pe strada Tâmpei din cartierul Răcădău, a fost ultima dată verificată de poliţiştii Secţiei 4 Braşov în data de 21 august, pentru a se stabili dacă erau respectate prevederile Legii 333/2003 privind sistemele de pază şi nu au fost descoperite probleme.

Conform unor surse din rândul anchetatorilor, în cutia de valori care a fost furată se aflau peste 200.000 de lei, însă prejudiciul urmează să fie stabilit împreună cu reprezentanţii băncii.

Poliţiştii fac cercetări la faţa locului, iar cei doi suspecţi sunt căutaţi.

 D.M.