12.5 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 17:25

Jaf ciudat la o bancă din Arad. Un bărbat cu cagulă și pistol de jucărie a furat 86.000 de lei și i-a aruncat

spot_img

Un jaf armat s-a petrecut joi la o bancă din Arad. Un bărbat cu cagulă a amenințat casiera și un client din bancă cu un pistol și a cerut banii. Apoi a reușit să fugă printre blocuri.

Ulterior, s-a aflat că pistolul era de jucărie, iar suma furată a fost de 86.000 de lei, bani pe care individul i-a abandonat apoi la aproximativ 200 de metri distanță de banca tâlhărită.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Arad, inspector Lorena Pârvulescu, a declarat pentru Agerpres că “poliția a fost sesizată joi, în jurul orei 11.55, cu privire la comiterea unei fapte de tâlhărie într-o unitate bancară a BCR, situată pe Aleea Borsec din Cartierul Micălaca a municipiului Arad. Cea care a anunțat jaful a fost casiera unități bancare, aceasta declarând polițiștilor că a fost amenințată cu un pistol de un bărbat care avea pe cap o cagulă, iar în spate un rucsac. Temându-se pentru viața ei, femeia i-a dat bărbatului suma de 86.000 lei, adică toți banii din casierie”.

Purtătorul de cuvânt a explicat că, după comiterea atacului, bărbatul a părăsit unitatea bancară în fugă, luând-o pe strada Sighișoara, încercând să-și piardă urma printre blocuri. Martorii care l-au văzut au declarat polițiștilor că atacatorul avea o constituție atletică, iar în timp ce fugea a sărit peste gardurile vii din zonă.

La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliție și jandarmi, inclusiv conducerea IPJ Arad. Polițiștii au împânzit cartierul Micălaca pentru a-l căuta pe atacator. Laaproximativ 200 de metri distanță, pe strada Tușnad, aceștia au găsit un rucsac în care se afla întreaga sumă furată din bancă, adică 86.000 de lei, o cagulă, o pereche de mănuși și un pistol de jucărie, aparținând se pare atacatorului băncii.

În unitatea bancară se mai aflau la momentul comiterii jafului încă două persoane angajate ale băncii. Unul dintre angajați a vrut să se îndrepte spre bărbatul mascat în momentul în care acesta a intrat în sucursală. Cum însă atacatorul l-a amenințat cu arma, angajatul s-a speriat și a făcut un pas înapoi.

“Zona este împânzită de polițiști care continuă să-l caute pe tâlhar”, a adăugat purtătorul de cuvânt al IPJ Arad.

R.D.