15.2 C
București
luni, 20 septembrie 2021 - 21:05

Jackie Chan vine în România

spot_img

Jackie Chan va fi însoţit în România de către Ziyi Zhang

 Jackie-Chan-pics

Celebrul Jackie Chan va fi prezent joi, 11 septembrie, la Bucureşti, pentru a deschide „Zilele Filmului Chinezesc” (11-22 septembrie, București, Craiova și Arad), în cadrul căruia îşi va lansa „Zodiacul Chinezesc”, peliculă pe care a regizat-o și în care interpretează rolul principal, informează cinemagia.ro.

„Zodiacul Chinezesc”, un film în care artele marţiale şi aventura se împletesc, a avut un succes deosebit în Asia, realizând, la un an de la apariția sa pe marele ecran, un profit de 1,8 milioane de dolari, numai în această parte a lumii.

Filmul îl are ca protagonist pe Jackie Chan. El este „Asian Hawk” (Şoimul Asiatic) şi conduce o echipă de mercenari al cărei obiectiv constă în recuperarea mai multor obiecte valoroase, furate din ţară de către diverşi străini în cursul secolului XIX, printre care capetele de bronz a 12 animale din „Zodiacul Chinezesc”. Ajutat de către un student chinez şi de către o pariziancă, Hawk nu lasă nimic să-i stea în cale, nici lui, nici echipei sale.

Jackie Chan va fi însoţit în România de către Ziyi Zhang („Tigru şi dragon”, „Casa săbiilor zburătoare”, „Memoriile unei gheișe”), care îşi promovează în România filmul „The Grandmaster”/Marele Maestru, ce va rula în cadrul evenimentului.

Începuturile actoricești ale lui Jackie Chan se leagă de filmele cu arte marţiale produse în Hong Kong. Debutul pe piața americană a fost făcut în „Rumble in the Bronx” (1995), filmat în realitate în Canada, film ce amesteca umorul şi acţiunea, iar formula era una câştigătoare. Jackie şi-a continuat lucrul într-o producţie cu buget mare, alături de actorul Chris Tucker, în „Rush Hour” (1998). Apoi, Jackie Chan juca alături de Owen Wilson, în „Shanghai Noon” (2000) şi în continuarea „Shanghai Knights” (2003), pentru a reapărea alături de Tucker în „Rush Hour 2” (2001) şi în „The Tuxedo” (2002), „The Medallion” (2003) şi „Around the World in 80 Days” (2004). Ca să nu fie uitat de fanii genului său iniţial, Jackie a făcut „New Police Story” (2004), un film de acţiune pe un ton mult mai grav.

În urma propunerii pe care Casa Româno Chineză i-a făcut-o lui Jackie Chan de a deveni ambasador onorific cultural, actorul a acceptat să poarte o ie românească pe care să o promoveze și în alte țări din lume ca o haină a identităţii noastre naționale.

Împreună cu Jackie Chan va sosi în România și actrița Ziyi Zhang, cunoscută publicului din țara noastră pentru rolul din premiatul „Tigru și Dragon” și pentru rolul principal din filmul „Memoriile unei gheișe” . La rândul ei, actrița va fi numită de către Casa Româno Chineză ambasador onorific cultural al relațiilor dintre China și România și va purta și ea o ie tradițională la evenimentul de lansare a „Zilele Filmului Chinezesc în România” .

C.A.