Izaura și Grinică Anghel nu au voie să se apropie de Mircea Băsescu

Izaura şi Grinică Anghel, fiica şi fiul cel mic ai lui Bercea Mondial, vor fi cercetaţi în continuare sub control judiciar, a decis, joi, Tribunalul Constanţa

izaura_anghel

Instanța a dispus, totodată, că cei doi nu au voie să se apropie de Mircea Băsescu, de Marian Căpăţână sau de membrii familiilor acestora.

Izaura şi Grinică Anghel au obligaţia ”să nu se apropie de persoana vătămată Băsescu Mircea, de martorul Căpăţână Marian-Adrian, din prezenta cauză, de locuinţa şi locul de muncă ale acestora, de membrii familiilor persoanei vătămate şi ai martorului, să nu comunice cu aceste categorii de persoane direct sau indirect, pe nicio cale”.

De asemenea, judecătorii au dispus interdicţia de a părăsi ţara în cazul Izaurei, care până acum nu avea voie să părăsească localitatea. În cazul lui Grinică, magistraţii au stabilit obligaţia ca acesta să nu depăşească limita teritorială a oraşului Drăgăneşti Olt, decât cu încuviinţarea prealabilă a instanţei.

În caz de încălcare a acestor obligații, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu cea a arestului la domiciliu sau arestul perevtiv, în cazul inculpaților.

În cazul lui Marius Constantin, ginerele lui Bercea Mondial, judecătorii au constatat legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive, pe care au menţinut-o, respingând ca nefondată cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura controlului judiciar, formulată de avocatul lui Constantin, Pavel Abraham.

Decizia magistraţilor, pronunţată în Camera de Consiliu, nu este definitivă, putând fi atacată în termen de 48 de ore.

Cei trei membri ai familiei lui Bercea Mondial, trimişi în judecată pentru şantajarea lui Mircea Băsescu, însoţiţi de avocatul Pavel Abraham, s-au prezentat, miercuri, la Tribunalul Constanţa, unde le-a fost prezentat rechizitoriul procurorilor, întâlnirea având loc în Camera de Consiliu.

Cu această ocazie, Pavel Abraham declara că au fost discutate doar măsurile preventive şi că a solicitat în instanţă pentru Marius Constantin, ginerele lui Bercea Mondial, măsura arestului la domiciliu, iar pentru Izaura Anghel, care este gravidă în luna a opta, a cerut ridicarea controlului judiciar, tot pentru a-şi putea vizita rudele încarcerate, dar şi pentru a se putea prezenta la controlul medical, pentru că în Drăgăneşti Olt nu există spital. În cazul lui Grinică Anghel, fiul cel mic al lui Bercea Mondial, avocatul a cerut să nu fie luată nicio măsură, aducând ca argumente faptul că acesta este minor, iar contribuţia lui este minimă în presupusa faptă de şantaj.

Soţia lui Bercea Mondial, doi fii ai acestuia – Florin şi Grinică Ion Anghel, precum şi fiica şi ginerele lui Sandu Anghel, au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie din Constanţa, fiind acuzaţi de şantajarea lui Mircea Băsescu.

S.M.

NICIUN COMENTARIU