9.3 C
București
duminică, 11 aprilie 2021 - 13:14

Iubita premierului e de acord cu protestatarii

Elena Calistru, președinta ONG-ului Funky Citizens și partenera premierului Florin Cîțu, e de acord cu protestatarii și a criticat autoritățile, spunând că acestea nu au explicat concret de ce au fost luate noile măsuri de restricție.

“Dar de cele mai multe ori, protestul este un reflex care face parte din normalitatea unei societăți în care, ghici ce?, nu suntem toți la fel. E bine să se expună oamenii la îmbulzeli în plină pandemie? Eu aș zice că nu, că de-aia stau cuminte acasă. Pot însă înțelege că nu toată lumea e convinsă de asta. Motivele pot fi multiple – bâlbele autorităților, măsurile disproporționate (și de restricții, și de relaxare, pare foarte random), lipsa explicațiilor decente, apucăturile de tip „asta e decizia, ia de-aici!”, educația vraiște, anii de lăsat instituții și servicii publice în paragină etc. Ce e de făcut? Nu știu exact. Dar aș zice să nu fugim. Să cerem mai mult autorităților. Să nu mai acceptăm inacceptabilul. De la oameni sau de la instituții”, a scris Elena Calistru, pe Facebook.

Iubita premierului susține că se cere solidaritate de la oameni care poate trăiesc de pe o zi pe alta și pentru care bacșișul pe care-l primeau în HoReCa făcea diferența între a putea  cumpăra o pereche de pantofi noi la copil sau nu.

”Ceea ce ce vedem din partea autorităților este un fick flack. Nu vedem consecvență, vedem mult prea puțină transparență și pare cumva că pe de-o parte avem niște autorități care se  apucă și ceartă paternalist cetățenii că nu respectă regula, că nu se comportă cum trebuie. În același timp avem niște autorități care se răzgândesc de pe o seară pe altă, lasă să pornească pe surse diverse zvonuri și nimeni nu iese în timp real și în timp util astfel încât să spună  ”Haideți să vorbim, să vedem care sunt opțiunile pe care le avem”. În felul acesta nu reușesc decât să creeze confuzie și impresia de arbitrariu în funcție de deciziile luate”, a spus Elena Calistru și într-o intervenție la B1 TV.