6.1 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 20:47
No menu items!

“It’s a boy”. Regatul Unit al Marii Britanii are un nou moştenitor, noul-născut al prinţului William

spot_img

După 11 ore de travaliu, luni, la ora 16.24 (ora 18.24, ora României), ducesa de Cambridge, Kate Middleton, a adus pe lume un băieţel, moştenitor al coroanei regale britanice. Noul-născut  cântăreşte 3,800 kilograme. Tatăl, prinţul William, a încălcat protocoliul Casei Regale şi a participat la naştere.

Mii de britanici au aştept vestea cu sufletul la gură, luni, în faţa Spitalului St. Mary, din vestul Londrei. Pariurile fată/băiat atinseseră cote paroxistice.

Anunţul oficial a generat o adevărată nebunie pe Twitter, iar câteva sute de femei s-au conectat pe site-ul Mumsnet, un site destinat mamelor, pentru a o felicita pe soţia prinţului William.
Pentru a marca sosirea bebeluşului regal, autorităţile londoneze au ordonat ca fântânile din Trafalgar Square să fie luminate în bleu. În aceeaşi culoare au fost luminate Turnul Naţional Canadian şi Cascada Niagara.
Un act oficial, semnat de ginecologul reginei Elisabeta a II-a, Marcus Setchell, a fost dus de curierul regal de la spital la Palatul Buckingham sub escorta poliţiei. „Alteţa Sa Regală, ducesa de Cambridge, a adus pe lume un băiat astăzi (n.r. -luni), la ora 16.24. Atât ea, cât şi copilul se simt bine”, se arată în documentul trimis reginei.
Bunicul Charles e fericit,  Lady Diana zâmbeşte din ceruri
„Regina, ducele de Edinburgh (n.r. – prinţul consort Philip al Marii Britanii), prinţul de Wales (prinţul Charles), ducesa de Cornwall (Camilla Parker Bowles), prinţul Harry şi membrii ambelor familii au fost informaţi şi sunt încântaţi de veste”, a anunţat Palatul Kensington. Într-o declaraţie separată, prinţul Charles, proaspăt bunic, a spus că el şi soţia lui, ducesa de Cornwall, sunt „extaziaţi de venirea pe lumea a primului nepot”. „Este un moment incredibil de special pentru William şi Catherine şi ne bucurăm pentru ei. Să fii bunic e un moment unic în viaţa oricăruia (…) aşa că sunt mândru şi fericit să fiu bunic pentru prima oară şi de abia aşteptăm să vedem bebeluşul în viitorul apropiat”, a mai adăugat moştenitorul tronului britanic. Prinţesa Diana, mama lui William ar fi fost şi ea bunică astăzi, daca nu şi-ar fi pierdut viaţa în tragicul accident rutier din Paris, din 1997.
Regina Elisabeta, prima înştiinţată
Potrivit corespondentului BBC al Casei Regale, Peter Hunt, ducele şi ducesa de Cambridge au petrecut câteva clipe cu primul lor nou-născut, înainte să împărtăşească celor dragi marea veste.
Presa britanică relatează că, respectând tradiţia, proaspătul tătic i-a telefonat de la maternitate reginei Elisabeta, care s-a întors de urgenţă luni la Palatul Buckingham după câteva zile petrecute la castelul Windsor. Apoi, William a vorbit cu tatăl lui şi cu fratele lui, prinţul Harry. Familia ducesei de Cambridge a fost înştiinţată înainte ca informaţia să fie dată publicităţii.
Născut în zodia Leului, născut să fie rege
Astrologii profesionişti din Marea Britanie au relizat astrograma micului prinţ. „Un Leu este născut să fie rege. Un Rac n-ar fi foarte fericit să fie în lumina reflectoarelor, în schimb Leul jubilează când e în centrul atenţiei. Dacă copilul va fi Leu, va fi foarte extrovertit şi încrezător în forţele proprii”, spunea Deike Begg, de la Asociaţia Internaţională a Astrologilor Profesionişti, cu doar câteva ore înainte ca bebeluşul regal să vină pe lume. Astfel, progenitura regală se alătură celorlalte personalităţi născute în zodia Leului: preşedintele american Barack Obama, Madonna, Napoleon Bonaparte şi Regina Mamă, stră-străbunica micuţului.
Ștefan Tănăsescu