28 C
București
sâmbătă, 28 mai 2022 - 13:43
No menu items!

ITM a blocat conflictul de muncă din TAROM, piloții trec la grevă de avertisment

spot_img

Inspectoratul Teritorial de Muncă a blocat conflictul de muncă declanșat de piloții și însoțitorii companiei TAROM

Tarom

Piloții companiei TAROM, care au declanșat conflictul de muncă au fost invitați la sediul ITM, alături de conducerea companiei, pentru negocieri privind contractul colectiv de muncă.

Nu a avut loc nicio conciliere privind revendicările piloților, pentru că sindicatul nu ar fi reprezentativ. Piloții și însoțitorii de bord urmează pașii legali, în funcție de ce se întâmplă la arbitraj, urmează grevă de avertisment și grevă generală. Conducerea TAROM ne-a spus că nu are bani de majorări salariale, dar face angajări pe salarii de de aproape 10.000 de lei/lună.

reprezentanții piloților TAROM

Sindicatul personalului navigant din Tarom a cerut salarii mai mari, revenirea la unele drepturi bănești și bani de uniforme.

Consiliul de Administrație al TAROM și conducerea operatorului aerian au stabilit ca piloții și însoțitorii de bord să primească restanțele bănești din 5 septembrie până în prezent. Piloții și însoțitorii de bord primesc diurnă, banii pentru benzină, bonuri de masă plus alte drepturi salariale aferente personalului aeronavigant.

angajați TAROM