2.8 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 6:49
No menu items!

Italsofa România ia 10 mil. € de la Eximbank. Vezi care este destinația creditului

spot_img

EximBank și Italsofa România, unul dintre cei mai importanți producători de mobilă de pe piața locală, au încheiat un acord de finanțare în cadrul căruia banca va acorda companiei o linie de credit de 10 milioane de euro.

Italsofa România, parte a Grupului Natuzzi, va utiliza creditul pentru derularea activității curente, potrivit unui comunicat al băncii. Grupul este curs de implementare a unui nou proces de producţie la Baia Mare care permite ca toate activitățile implicate de realizarea produsului finit să fie integrate într-o singură linie tehnologică, după modelul celor din industria auto.

Grupul Natuzzi este cel mai mare producător de mobilă din Italia și mai deține fabrici în China şi Brazilia. Italsofa ocupă poziția a doua în topul celor mai mari exportatori de mobilă din România, potrivit unui comunicat al băncii.

”Suntem convinși că finanțarea acordată va contribui la dezvoltarea durabilă a companiei, cu impact direct și pozitiv la nivel micro și macro-economic, în condițiile în care Italsofa activează într-una dintre puţinele industrii care au avut, în ultimii ani, un aport pozitiv la balanţa comercială a României”, a afirmat Traian Halalai, președinte executiv al EximBank.

Grupul a demarat investiția de la Baia Mare în 2001, în prezent fabrica producând atât canapele, cât şi tâmplăria destinată prelucrării lemnului în semifabricate pentru întregul grup. În 2014, fabrica de la Baia Mare a generat 24% din veniturile totale din produsele tapiţate ale grupului, raportând o cifră de afaceri de peste 303 milioane de lei și un profit de aproape 13 milioane de lei.

Unitatea de producție de la Baia Mare se întinde pe o suprafață de peste 76.000 mp și are peste 1.200 de angajați. Valoarea totală a investițiilor realizate din 2001 depășește 38 de milioane de euro. Într-o analiză recentă asupra industriei de mobilă, Italsofa apare pe locul al treilea într-un clasament al firmelor din România care au cod CAEN producția de mobilă.

Eximbank, deținută de statul român, a raportat pentru primul semestru din 2015 un profit net de 40 de milioane de lei, în creștere anuală cu 26%.