15.5 C
București
duminică, 16 mai 2021 - 9:53

Italienii votează pentru un nou Parlament

spot_img

Foto: corriere.it

Cei aproximativ 47 de milioane de italieni cu drept de vot se prezintă astăzi și mâine la secțiile de votare pentru a desemna componența viitorului Parlament de la Roma. Duminică, în prima zi de vot, secțiile s-au deschis la ora 8 dimineața și se vor închide la orele 22. Luni, secțiile se deschid la 8 iar procesul de votare se încheie la orele 15.00.

Alegerile din acest an sunt considerate cruciale pentru viitorul Italiei, în condițiile în care guvernul de la Roma trebuie să rezolve problemele economice interne dat și pe cele legate de Uniunea Europeană. Potrivit sondajelor de opinie efectuate înaintea votului, coaliția de centru-stânga a lui Pier Luigi Bersani este favorită la obținerea celor mai multe voturi, având 35%. Pe locul al doilea s-ar afla formațiunea de centru-dreapta condusă de fostul premier Silvio Berlusconi.

Coaliția de centru a actualului premier Mario Monti este cotată și ea cu șanse serioase de obține un rezultat bun. De asemenea, sondajele îi acordă multe procente actorului de comedie Beppe Grillo.

Campania electorală s-a încheiat oficial sâmbătă, însă Silvio Berlusconi a acordat în acea zi un interviu televizat, acțiune considerată de către oponenții săi politici drept o încălcare a regulilor electorale.

Bersani, un fost membru al Partidului Comunist, a promis că va continua reformele începute de Mario Monti, însă a sugerat în campania electorală că politicile europene au nevoie de o ajustare pentru a se crea mai multe locuri de muncă. E.S.