4.8 C
București
luni, 12 aprilie 2021 - 7:43

Italienii de la Impresa Pizzarotti lucrează cu viteza drezinei la Coridorul IV feroviar

Impresa pizzarotti 

Deși au primit banii în avans, italienii de la Impresa Pizzarotti au executat doar o treime din lucrare. Constructorii au termen până la sfîrșitul lunii iunie să finalizeze proiectul de reabilitare a tronsonului Vințu de Jos-Coșlariu, pe care trenurile ar trebui să circule cu viteza de 160 km/h.

Surse din Ministerul Transporturilor ne-au declarat că deja se ia în calcul rezilierea contractului de reabilitare a tronsonului de cale ferată Vințu de Jos-Coșlariu.

„În afară de poduri și lucrările la terasamente, nu s-a execuat nimic. Lucrările de reabilitare a tronsonului de cale ferată ar fi trebuit să fie gata în proporție de peste 90%. Firma de construcții și-a primit banii în avans, dar nu a plătit nici furnizorii. Trenurile nu vor putea circula pe acel tronson de aproximativ 34 km cu viteza maximă de 160 km/h, așa cum era prevăzut în contract”, ne-au declarat sursele citate.

„Noi am executat anumite lucrări de montare a podurilor și nu ne-am primit banii. Luna trecută, italienii de la Impresa Pizzarotti aveau o datorie de aproximativ 1 milion de euro către anumiți subcontractori, ne-a precizat unul dintre reprezentanții firmelor care au executat anumite lucrări pe tronsonul Vințu de Jos-Coșlariu.

Contractul de reabilitare a celor 34 km de cale ferată a fost semnat în decembrie 2011, durata lucrărilor fiind de 30 de luni. Valoarea totală a contractului este de aproximativ 182 milioane de euro (85% – fonduri europene, 15% – fonduri de la bugetul de stat). Italienii de la Impresa Pizzarotti au refuzat să precizeze care este stadiul lucrărilor și de ce sunt întârziate. Zilele trecute, compania CFR SA a actualizat stadiul de execuție a contractelor de servicii și lucrări finanțate prin POS – Transport 2007-2013.

Execuţia lucrărilor de construcţii şi instalaţii Secțiunea Coşlariu – Simeria. Tronson Vințu de jos-Coslariu: 34 km

Valoare: 766,92 milioane de lei

Constructor: LD Impresa Pizzarotti

Stadiu execuție: 24.04.2014: 34,5%

Termen de finalizare: iunie 2014

Ștefan Etveș