19.7 C
București
joi, 13 mai 2021 - 19:38

Italienii cu birouri în Ministerul Transporturilor câștigă contract de peste 11 milioane de euro cu CNADNR la preț de dumping

spot_img

La firma SECoL SpA și-a început cariera profesională fostul ministru Anca Boagiu, ca secretară

Ministerul Transporturilor_SZ

SECoL SpA, firma italiană unde fostul ministru al transporturilor, Anca Boagiu a fost angajată ca secretară, a câștigat la preț de dumping construcţia variantei de ocolire a oraşului Caracal. Surprinzător, SECoL SpA are sediul chiar în Ministerul Transporturilor, unde sunt angajate câteva secretare și asistente.

Chiar dacă prețul construcției centurii Caracal, în lungime de aproximativ 10,5 km, era calculat, conform caietului de sarcini la aproximativ, 70 milioane de lei, fără TVA, SECoL SpA au venit cu 60% din prețul calculat în proiect și au câștigat detașat relicitarea pentru construcția centurii Caracal. SECoL SpA, firma care are în România, lucrări întârziate și de proastă calitate, conform anunțului de licitație postat pe site-ul licitațiilor publice, a câștigat licitația pentru suma de aproximativ 41,6 milioane de lei, fără TVA, respectiv circa 11,5 milioane de euro, inclusiv TVA. Proiectul pentru construcția centurii Caracal, în lungime de aproximativ 10,5 km, este finanţat cu bani europeni (85%) şi fonduri de la buget (15%), prin POS-T.

În perioada anilor 2000-2011, până la numirea lui Anca Boagiu în fruntea Ministerului Transporturilor, italienii, nu au mai primit contracte de reabilitare a drumurilor naţionale de aproape zece ani. În 2011, italienii de la SECoL Spa, au reușit să câștige reabilitarea unui tronson, în lungime de 37 kilometri din DN6 Alexandria – Craiova, în valoare de circa 31 milioane de euro.

Ștefan Etveș