10 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 0:01

Italia nu mai așteaptă vaccinurile europene. Va produce LUNAR 10 milioane de vaccinuri Sputnik V

spot_img

Începând din luna mai, Italia va produce în fiecare lună, 10 milioane de doze din vaccinul rusesc anti-COVID-19 Sputnik V. O companie farmaceutică italiano-elvețiană a semnat, împreună cu Fondul suveran rus (RDIF), care deține serul Sputnik V, un acord pentru producția acestui vaccin în Peninsulă.

”Producţia este în curs de implantare pe teritoriul Italiei, cu siguranţă în cantităţi mari. Începând din luna mai producţia va fi de 10 milioane de doze pe lună”, a declarat marţi Alexandr Gintsburg, directorul centrului Gamaleia, institutul care a dezvoltat acest vaccin, relatează agenţia Interfax, citată de EFE.

Potrivit directorul centrului Gamaleia, Rusia se află ”în prima fază a negocierilor pentru o posibilă lansare a acestui vaccin și în alte ţări europene, inclusiv Germania şi Franţa”.

RDIF a semnat până în prezent contracte cu vreo zece companii farmaceutice, din Brazilia, China, Iran, Coreea de Sud, Kazahstan şi Belarus, pentru producţia în total a circa 1,4 miliarde de doze de vaccin Sputnik V.

Acest vaccin încă nu a fost autorizat în UE, dar EMA a anunţat la 4 martie că a început să-l examineze, iar ulterior autorităţile ruse s-au declarat pregătite să furnizeze doze pentru 50 de milioane de europeni, începând din iunie.