34.6 C
București
joi, 30 iunie 2022 - 21:53
No menu items!

Italia interzice TikTok pentru copiii sub 13 ani, după ce o fetiță a murit sufocată în urma unei provocări online

spot_img

Populara aplicație video TikTok a declarat miercuri că a fost de acord cu autoritățile italiene să blocheze toți utilizatorii care nu au împlinit vârsta de 13 ani, printre alte măsuri, după moartea unei fete de 10 ani care a participat la o provocare pe rețeaua socială, relatează Reuters.

Procurorii din Palermo investighează acest caz, ceea ce a condus la o examinare sporită a utilizării de către copii a platformelor de socializare.

TikTok, deținută de compania chineză ByteDance, a câștigat mai întâi popularitate în Asia și acum are și un număr mare de utilizatori în Occident. Rețeaua a devenit extrem de populară în rândul adolescenților din Italia în timpul pandemiei COVID-19.

Autoritatea de reglementare italiană a declarat că TikTok a fost de acord să blocheze toate conturile din Italia începând cu 9 februarie și să îi reprimească doar pe utilizatorii care au furnizat o dată de naștere care să arate că au cel puțin 13 ani.

Alexandra Evans, șeful Tiktok pentru siguranța copiilor din Europa, a declarat că va introduce și un buton în aplicație pentru a permite membrilor să raporteze utilizatorii care par să aibă sub 13 ani.

Autoritatea de reglementare a spus că TikTok a fost de asemenea de acord să evalueze utilizarea inteligenței artificiale pentru a detecta conturile minorilor.

Cu toate acestea, va trebui să discute propunerea cu autoritatea irlandeză pentru confidențialitate, care este autoritatea principală a Uniunii Europene pentru protecția datelor pentru Tik Tok, deoarece firma are sediul central european în Irlanda.