12.5 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 17:25

Italia impune obligativitatea pașaportului COVID pentru toți angajații, inclusiv cei din privat

spot_img

Italia se pregăteşte să impună obligativitatea paşaportului verde COVID-19 pentru toţi angajaţii, inclusiv din sectorul privat, începând de luna viitoare, urmând să devină prima ţară europeană care ia o astfel de decizie, transmite Reuters.

Italia se află printre statele care au impus acest paşaport – dovada că o persoană a primit cel puţin o doză de vaccin contra COVID-19, s-a vindecat recent de această boală sau are un test negativ recent – pentru accesul la muzee, săli de sport, evenimente în spaţii închise sau in interiorul restaurantelor.

Ulterior, a extins folosirea paşaportului în cazul profesorilor şi al personalului din şcoli.

„Ne îndreptăm spre un paşaport verde obligatoriu nu doar pentru angajaţii din sectorul public, ci şi pentru cei din sectorul privat”, a declarat ministrul pentru Afaceri Regionale, Mariastella Gelmini.

În lipsa unui paşaport verde, angajaţii ar putea fi suspendaţi, cu pierderea corespunzătoare a salariului. Nu este clar deocamdată dacă acesta va constitui şi un motiv de concediere.

În Italia, 73% din cei 60 milioane de locuitori au primit cel puţin o doză de vaccin contra COVID-19, iar 65% sunt complet vaccinaţi.

                                                                                                                    Adina Silav