25 C
București
luni, 4 iulie 2022 - 2:25
No menu items!

Istanbul: impresii şi imagini din Marele Bazar – FOTOGALERIE

spot_img

Grand Bazaar este o experienţă, un loc care trebuie vizitat în Istanbul

 P1020876

În Marele Bazar din Istanbul, care atrage turiști din toata lumea și sute de mii de vizitatori pe zi, puteți descoperi o istorie glorioasă, dar și comercianți de antichități, bijutieri, tăbăcari, vânzători de covoare și orice altceva aveți nevoie. Pentru a-l vedea pe tot, ar trebui să petreceți acolo cel puțin trei zile.

Grand Bazaar, situat între moscheele Nuruosmaniye și Beyazıt, se întinde în prezent pe o suprafață de 47.000 metri pătrați și cuprinde cel puțin 60 de străzi și peste 4.000 de magazine.

Trebuie știut că în acest bazar istoric totul se negociază, de la mirodenii și suveniruri până la haine de piele și bijuterii. Se poate obține o reducere de până la cel puțin 70%. Cele mai mici prețuri se găsesc pe străduțele lăturalnice ale bazarului.

Vânzătorii sunt extrem de cordiali, invitând potențialii clienți în magazinele lor. În aceste invitații, puteți recunoaște cuvinte în, poate, 10 limbi diferite.

Pe lângă magazine, în Grand Bazaar există și restaurante tradiționale și cafenele. Cel mai faimos este Havuzlu. Istoricul Şark Kahvesi pe strada Yağlıkçılar este o altă alternativă unde puteți servi renumita lor cafea și scăpa de oboseală.

Nu vă programați duminica vizita în marele bazar și nici în vreo sărbătoare legală. Turcii sunt foarte religioși și țin de regulă închis cu orice ocazie legată de religie.

La mică distanță se află bazarul de condimente. Adăpostit într-o clădire construită în 1664 este raiul mirodeniilor. Zecile de arome care plutesc deasupra străzilor, vanilie, mentă, șofran, ardei uscați, curcuma, sumac etc, bunătăți turcesti și condimente de toate felurile, ademenesc turiștii. Spice Bazaar este locul ideal de unde poți cumpăra mirodenii tradiţionale, fructe confiate, nuci, seminţe.

C.A.