21.4 C
București
sâmbătă, 3 iunie 2023 - 1:20
No menu items!

Israelul va construi mii de locuinţe în Cisiordania

spot_img

Israelul va construi mii de locuinţe în Cisiordania

Israelul va construi „mii” de locuinţe suplimentare în coloniile din Cisiordania, a afirmat miercuri ministrul locuinţelor, Uri Ariel, cu câteva ore înainte de reluarea negocierilor israeliano-palestiniene, relatează AFP.

” Vom construi mii de locuinţe în cursul anului următor în Iudeea şi Samaria (Cisiordania). Nimeni nu va dicta acolo unde vom putea construi”, a declarat Uri Ariel, membru al partidului de extremă dreaptă ”Casa evreiască”, potrivit postului de radio public israelian.

Uri Ariel, care se opune creării unui stat palestinian, a precizat că aceste construcţii vor fi în colonii izolate şi nu numai în blocuri de implantări unde trăiesc mare parte a celor 360.000 de colonişti instalaţi în Cisiordania.

Liderii israelieni intenţionează să anexeze aceste blocuri de colonii în cadrul unui acord cu palestinienii, în timp ce coloniile izolate ar putea fi desfiinţate.

Israelul a provocat nemulţumirea palestinienilor autorizând construirea a 2.129 de locuinţe în Ierusalimul de Est şi în Cisiordania ocupată.

C.I.