29.5 C
București
duminică, 1 august 2021 - 13:30

Israelul renunță la purtarea măștii de protecție în spațiile publice închise

spot_img

Israelul a ridicat marţi, obligativitatea purtării măştii în locuri publice închise. ”Obligaţia purtării măştii este anulată începând de marţi, 15 iunie”, a anunţat luni, într-un comunicat, Ministerul israelian al Sănătăţii, Nitzan Horowitz.

Israelul a relaxat la începutul lunii iunie restricţiile sanitare impuse israelienilor, însă menţine măsuri drastice cu privire la persoanele care vin din afara țării, cu excepţia celor care dispun de derogări profesionale sau familiale imperioase.

O carantină de 14 zile  este impusă oricărui călător care intră în Israel și nu face dovada unui test serologig negativ sau a imunizării împotriva Covid-19.

Israelul a lansat la sfârşitul lunii decembrie o vastă campanie de vaccinare, în urma unui acord cu laboratorul farmaceutic american Pfizer, care i-a livrat milioane de doze în schimbul datelor cu privire la efectul vaccinării în această ţară.

Peste 5.000.000 de israelieni (55% din populaţie) au fost vaccinaţi cu ambele doze de vaccin anti-Covid 19.

Peste 839.000 de persoane s-au contaminat cu noul coronavirus de la începutul epidemiei – dintre care trei în ultima zi, iar 6.428 de oameni au murit din cauza Covid-19, potrivit Ministerului Sănătăţii din Israel.

În prezent, 205 israelieni sunt bolnavi de Covid-19, dintre care 53 sunt spitalizaţi.