7.7 C
București
joi, 22 februarie 2024 - 23:11
No menu items!

Israelul mulțumește României pentru recunoașterea Holocaustului

spot_img

Israelul este mulțumit de progresele făcute de România în recunoașterea Holocaustului și a victimelor produse de acesta. Mesajul a fost transmis de reprezentantul ambasadorului Israelului la București, Arenzoo Hesel, care a subliniat că trebuie educate și generațiile viitoare cu privire la acest eveniment.

„Astăzi avem o zi solemnă de comemorare a celor şase milioane de evrei nevinovați, femei, bărbați și copii care au pierit în timpul Holocaustului. Mii de evrei români au rămas fără drepturi, fără proprietăți, fără viață. Ne-am adunat aici și ca să aducem un tribut pentru cei care i-au salvat pe supraviețuitori, aceasta este datoria noastră a celor rămași în viață”, a declarat Arenzoo Hesel în plenul Senatului României, cu ocazia sesiunii speciale de comemorare a victimelor Holocaustului.

Hesel consideră că „Holocaustul este o lecție universală care rezonează profund în inimile noastre chiar și după 67 de ani”. „Avem o îndatorire față de viitor, să identificam, să combatem și să protestăm împotriva rasismului, xenofobiei și a antisemitismului pentru ca Holocaustul să nu se mai întâmple niciodată. Aceasta este o bătălie dusă de statul Israel și de întreaga națiune evreiască, trebuie să fie o bătălie dusă și de Guverne și de cetățenii din întreaga lume”, a mai spus reprezentantul misiunii diplomatice israeliene la București.

Hesel a mulțumit Guvernului român pentru că a adoptat legislația „care se referă la Holocaust” și pentru că „a introdus studiul Holocaustului în școli”.