0.3 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 16:50
No menu items!

Israelul extinde zona de pescuit și importurile pentru locuitorii din Fâșia Gaza

spot_img

Israelul a anunţat, luni, extinderea zonei de pescuit acordată locuitorilor din Fâşia Gaza şi a importurilor autorizate în această enclavă. Măsurile urmăresc relaxarea controlului impus în timpul conflictului sângeros din luna mai, dintre statul evreu şi mişcarea islamistă Hamas.

„Ca urmare a situaţiei calme recente în privinţa securităţii, zona de pescuit a Fâşiei Gaza va fi extinsă de la 9 la 12 mile nautice, începând din această dimineaţă”, se precizează într-un comunicat transmis luni de COGAT, un organism israelian din cadrul Ministerului Apărării, care e însărcinat cu operaţiuni civile în Teritoriile Palestiniene, transmite Agerpres. 

„Importurile dinspre Israel în Fâşia Gaza de echipamente medicale, echipamente de pescuit, materiale de bază pentru industrie şi textile” vor fi din nou permise, precum şi „exporturile de textile din Fâşia Gaza spre Israel”, se mai spune în comunicat.

Măsurile fac parte din relaxarea restricțiilor impuse de către Israel Fâşiei Gaza, în timpul conflictului sângeros de 11 zile, din luna mai, când a avut loc lupta cu gruparea islamistă Hamas, aflată la putere în enclava palestiniană.