9 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 23:02
No menu items!

Israelul anunță un armistițiu umanitar de șapte ore în Gaza

spot_img

Generalul Yoav Mordechai, a avertizat în comunicat că “dacă armistițiul este încălcat, armata va răspunde prin tiruri contra originii tirurilor palestiniene”

 gaza

Israelul a anunţat un armistiţiu “umanitar” de şapte ore, luni, în majoritatea teritoriului Gaza în timp ce se confruntă cu un val de indignare după atacul asupra unei şcoli ONU, soldat cu moartea a cel puţin zece palestinieni, a anunțat un comunicat al armatei în a 28-a zi de conflict cu Hamas.

Încetarea focului va fi activă între orele 07.00 şi 14.00 GMT, cu excepţia părţii situate la est de oraşul Rafah, în sudul enclavei, “unde au loc în continuare confruntări şi unde este menţinută prezenţa militară israeliană”, precizează textul, citat de AFP.

Șeful operațiunilor militare israeliene în Cisiordania și Gaza, generalul Yoav Mordechai, a avertizat în comunicat că “dacă armistițiul este încălcat, armata va răspunde prin tiruri contra originii tirurilor palestiniene”.

Mordechai i-a chemat de asemenea pe locuitorii din Abassan al-Kabira și Abassan al-Saghira, două sate la est de Khan Younes /sud de Gaza/, să se întoarcă acasă de luni la ora 5.00 GMT.

C.A.