1 C
București
miercuri, 26 ianuarie 2022 - 23:02
No menu items!

Israel: Începe vaccinarea cu a patra doză a celor peste 60 de ani și a personalului medical

spot_img

Prim-ministrul Naftali Bennett a anunţat că toţi israelienii cu vârsta peste 60 de ani şi personalul medical vor avea dreptul la o a patra doză de vaccin anti-COVID-19, după consultarea unui grup de experţi, transmite AFP.

“Cetăţenii Israelului au fost primii din lume care au primit a treia doză de vaccin anti-COVID-19 şi continuăm să fim în frunte cu cea de-a patra doză”, a spus el într-un comunicat de presă emis de serviciile sale, făcând apel la cei care îndeplinesc aceste criterii “să meargă să se vaccineze”.

Această declaraţie a fost făcută după o şedinţă a cabinetului privind pandemia, pe fondul preocupărilor tot mai mari cu privire la răspândirea variantei Omicron.

Decizia grupului de experţi în pandemie de a aproba cea de-a patra doză este “o veste excelentă care ne va ajuta să trecem peste valul Omicron care mătură lumea”, potrivit premierului.

Şi persoanelor cu imunitate scăzută li se poate administra a patra doză, pe lângă persoanele cu vârsta de peste 60 de ani şi personalul medical, la cel puţin patru luni de la a treia injecţie, potrivit unui comunicat al ministerului israelian al Sănătăţii.

Decizia vine după ce Israel a înregistrat primul deces oficial al unui pacient cu Omicron. Un spital israelian a confirmat, marți, decesul, dar a spus că suferea de o serie de afecțiuni grave preexistente.

                                                                                                                    Adina Silav