1.3 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 3:27
No menu items!

Israel a lansat o operațiune terestră în Fâșia Gaza

spot_img

Israelul a lansat, joi seară, o operațiune terestră în Fâșia Gaza, după zece zile de raiduri soldate cu 240 de morți, a anunțat armata într-un comunicat.

gaza

După zece zile de atacuri aeriene, maritime și terestre ale Hamas și refuzurile repetate de calmare a situației, armata a lansat o operațiune terestră în Fâșia Gaza,

a indicat un comunicat al armatei, citat de AFP.

Guvernul israelian a ordonat armatei să lanseze această operațiune terestră cu scopul “de a lovi semnificativ infrastructurile teroriste ale Hamas” și “să readucă securitatea pentru cetățenii Israelului”, conform comunicatului. Această acțiune va include operațiuni de infanterie, de artilerie și ale serviciilor de informații, sprijinite de aviație și de marină, a adăugat armata. În același timp, armata bombardează extrem de intens Fâșia Gaza prin aer, mare și prin tiruri de tunuri comasate la frontieră, potrivit AFP.

Operațiunea armatei israeliene “are loc de la nordul la sudul Fâșiei Gaza, au fost desfășurate extrem de multe forțe”, a indicat comentatorul militar al televiziunii israeliene.

Ministrul egiptean de externe Sameh Shukri a criticat ferm joi Hamas, estimând că mișcarea islamistă palestiniană ar fi putut salva zeci de vieți dacă ar fi acceptat armistițiul propus în această săptămână de către Cairo și care a fost acceptat de Israel.

S.M.