3.1 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 3:27
No menu items!

Islamiștii ordonă mutilarea genitală a femeilor din Irak. Vezi care este motivul

spot_img

În zona Mosul ar putea fi afectate 4 milioane de femei

mosul

Gruparea teroristă Statul Islamic din Irak și Siria (ISIS) a ordonat ca toate fetele și femeile din zona Mosul, nordul Irakului, pe care o controlează, să se supună unei operații de mutilare genitală.

Un oficial al ONU, citat de BBC, a declarat că ordinul religios (fatwa) trebuie aplicat de toate persoanele de sex feminin între 11 și 46 de ani.

Irakul se confruntă cu o insurgență militară a islamiștilor, care au ocupat zone întinse din vestul și nordul țării. ISIS a anunțat și crearea unui califat islamic în zonele pe care le controlează în Irak și Siria.

Ritualul tăierii organelor genitale ale femeilor este practicat în unele comunități din Africa, Orientul Mijlociu și Asia. Credința acestor comunități este că înlăturarea clitorisului (cliteroctomia) le pregătește pe femei pentru viața adultă. În aceste societăți arhaice, se consideră că viața sexuală are doar rol de înmulțire, nu și de obținere a plăcerii.

Adunarea Generală a ONU a cerut statelor membre în 2012 să interzică această practică.

Ordinul ISIS ar putea afecta aproape 4 milioane de femei din zona Mosul.

La începutul acestei săptămâni, ISIS i-a alungat din zonă pe membrii comunității istorice a creștinilor și le-a confiscat proprietățile.

V.B.