10.8 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 18:06

ISIS: „Urmeză Casa Albă. O vom arunca în aer”. VIDEO

spot_img

Gruparea teroristă Stat Islamic (SI) a amenințat, într-o nouă înregistrare video, că următoarea ţintă a unui atentat va fi Casa Albă, sediul Preşedinţiei Statelor Unite, informează Fox News.

Filmul începe cu prezentarea unor imagini ale atacurilor teroriste de la Paris. În cadrul înregistrării, organizaţia fundamentalistă sunnită îi avertizează pe preşedinţii din SUA şi Franţa, Barack Obama şi Francois Hollande, cu noi atentate de genul celor comise la Paris. „La ce vă puteţi aştepta din partea Califatului islamic în afară de noi atacuri?! I-am adus lui Francois Hollande şi acoliţilor lui un val de atacuri benefice, aşa cum îi vom aduce şi lui Barack Obama şi anturajului său. Îi vom pârjoli cu centuri explozive şi maşini-capcană. Îi vom urmări oriunde vor merge, îi vom trata ca pe sclavi şi câini”, ameninţă un terorist. „Franţa prosperă, dar nu va dura mult, vom pulveriza toate locurile. Am început cu voi, dar vom sfârşi cu falsa Casă Albă, pe care o vom face neagră cu focul nostru; o vom arunca în aer, aşa cum am făcut cu idolii falşi”, avertizează reţeaua teroristă Stat Islamic.

Vă vom pârjoli cu centuri sinucigaşe, maşini-capcană şi explozibil

ISIS

Înregistrarea video a fost difuzată pe site-uri ale reţelei teroriste Stat Islamic, fiind preluată de Institutul de Cercetare Media în Orientul Mijlociu (Middle East Media Research Institute), cu sediul la Washington.

https://www.youtube.com/watch?v=KeWl5pAdrI8

Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat atentatele comise în cursul nopţii de 13 spre 14 noiembrie la Paris. Cel puţin 129 de persoane au fost ucise în atacurile teroriste, iar aproximativ 400 au fost rănite. Organizaţia fundamentalistă sunnită a avertizat că toate ţările care participă la coaliţia ce efectuează bombardamente în Siria şi Irak se vor confrunta cu atentate de genul celor de la Paris.

Organizaţia teroristă Stat Islamic ocupă regiuni din Irak, Siria, nordul Egiptului şi nordul Libiei, unde a proclamat un “califat islamic”.

Emanuel Stan